Op 1 juni start de gemeente met de voorbereidende werkzaamheden voor de ontwikkeling van de Piet Heinkavel, zie goes.nl/pietheinkavel voor meer informatie. Hiervoor is het nodig dat de fietsenrekken die nu op de Piet Heinkavel staan, een nieuwe plek krijgen. We verplaatsen de rekken vanaf 25 mei naar het Stationsplein (voorzijde station). In de afbeelding hieronder zie je de nieuwe locatie van de rekken.

Op dit moment zijn we bezig met een plan om het hele Stationsplein opnieuw in te richten en worden de haalbaarheid en mogelijke subsidies onderzocht. We verwachten niet op korte termijn een vastgesteld plan te hebben en maken dus een tijdelijke situatie.

Veranderingen Stationsplein

De taxiplaatsen en K&R verplaatsen we naar de betaald parkeerplaatsen. De betaald parkeerplaatsen komen te vervallen, de mindervalide parkeerplaatsen blijven gehandhaafd, zie afbeelding hieronder. We passen op enkele locaties de bestrating aan, verplaatsen straatmeubilair en we verplaatsen de fietsenrekken.

Werkzaamheden

Aannemingsbedrijf van Sabben start op 11 mei met bestratingswerkzaamheden. Vanaf dan worden de betaald parkeerplaatsen opgeheven en zijn deze plekken beschikbaar als taxiplaatsen en K&R. Vanaf 25 mei starten we met het verplaatsen van de fietsenrekken. We verzoeken iedereen die zijn fiets op de Piet Heinkavel gestald heeft, deze voor 25 mei uit de rekken te halen. Je kunt je fiets tijdelijk plaatsen in andere fietsenrekken bij het station. Vanwege de huidige situatie met coronamaatregelen kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen in de gelegenheid is om dit te doen. We hebben met de aannemer afgesproken dat zij de achtergebleven fietsen verplaatsen. We verwachten dat de werkzaamheden 1 juni gereed zijn.

Contactpersoon

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. Je kunt contact opnemen met Victor de Vries, project- en omgevingsmanager. Je kunt hem telefonisch bereiken via (0113) 249 698, via (06) 12201629 of via v.de.vries@goes.nl.