Deze maand wordt het kruispunt Patijnweg – Buys Ballotstraat definitief gemaakt. In het voorjaar is al veel werk verzet, maar het is nog niet helemaal gereed. De resterende werkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend van 26 tot en met 28 oktober.

Tijdens dit weekend wordt de spoorwegovergang aangepast door ProRail en tegelijkertijd maken we vrijliggende fiets- en voetpaden ter hoogte van de overweg. Als laatste sluiten we het kruispunt aan op de vernieuwde spoorwegovergang.

De spoorwegovergang wordt daarom afgesloten vanaf vrijdag 26 oktober 17.00 uur en gaat naar verwachting weer open op maandag 29 oktober om 13.00 uur.

Omdat het voor de vervoerders noodzakelijk is om de periode dat treinen niet kunnen rijden zo kort mogelijk te houden, is het landelijk beleid om dit soort werkzaamheden in een weekend uit te voeren. Het is daarom noodzakelijk om zowel overdag als ’s nachts te werken. Het zou kunnen dat in de daaropvolgende week nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden aan het kruispunt, hier wordt de spoorwegovergang niet voor afgesloten.

De werkzaamheden

We starten vrijdagavond met het verwijderen van het asfalt en brengen de nieuwe fundering aan voor de verbreding van de spoorwegovergang, hier zijn we tot ongeveer middernacht mee bezig. In de tweede helft van de nacht wordt het spoor verwijderd.

Zaterdag vanaf het begin van de morgen wordt het nieuwe spoor aangebracht. Zaterdagnacht worden de nieuwe overwegbomen geplaatst.

Op zondag wordt de bestrating, het asfalt en de markering aangebracht, als laatste wordt gedurende de nacht het spoor getest en in gebruik gesteld.
Op maandagmorgen wordt de verkeerslichtinstallatie opnieuw ingesteld, werken we de laatste restpunten af en wordt het werkterrein opgeruimd.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden wordt de Buys Ballotstraat afgesloten voor verkeer. Bestemmingsverkeer kan wel gewoon de straat in en uit. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor alle verkeer, deze is te vinden op www.goes.nl.

Op de Patijnweg kan het verkeer gewoon door rijden, wel staan hier verkeersregelaars omdat de stoplichten tijdens het werk uit staan.

De Parallelweg is gedurende dit weekend moeilijk bereikbaar en wordt van zo 28 oktober 00.00 uur tot ma 29 oktober 00.00 uur in zijn geheel afgesloten. Ook bewoners van de Parallelweg kunnen dan tijdelijk niet met de auto bij de woning komen.  Mocht dit voor u een probleem geven, neem dan contact met ons op. Natuurlijk zijn de woningen altijd bereikbaar voor hulpdiensten.

Hinder voor omwonenden

Werken zonder overlast is helaas onmogelijk, natuurlijk doen we ons best dit te beperken. Zowel tijdens de nachtelijke werkzaamheden als overdag kunt u overlast ervaren in de vorm van geluid, trillingen, licht en stof.

Heel vervelend, daarom zijn al onze medewerkers hier heel alert op. Mocht u tijdens dit weekend toch onoverkomelijke hinder ervaren, belt u dan voor calamiteiten tijdens het gehele weekend naar de gemeente Goes op het telefoonnummer 06-12190538.

Vragen?

Wellicht heeft u voor aanvang van de werkzaamheden nog vragen. Deze kunt u natuurlijk stellen aan onze projectleiders.

Heeft u vragen over de spoorse werkzaamheden? Neem dan contact op met John Dorreman: j.dorreman@goes.nl of 0113-249760.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan het kruispunt? Neemt u dan contact op met Kees van Belzen via c.van.belzen@goes.nl of 0113-249704.

U bent ook welkom tijdens het inloopspreekuur op woensdag 17 en 24 oktober van 16.00-17.00 uur in ons informatiecentrum aan Lijnbaan 14. Hier is projectleider Kees van Belzen aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De werkzaamheden zijn natuurlijk te volgen via de Facebook en Instagram.