Van vrijdagochtend 8 maart tot en met maandagochtend 11 maart werken we dag en nacht aan de nieuwe spooronderdoorgang. Er rijden dit weekend geen treinen van en naar Goes, zodat er veilig op en aan het spoor gewerkt kan worden. Tijdens dit weekend wordt er ontzettend veel werk verzet.

Wat gaan we doen?
We halen de sporen weg ter hoogte van de nieuwe onderdoorgang, zodat we de laatste damwanden in kunnen brengen. Ook worden funderingspalen en ankers aangebracht. Wanneer dit klaar is plaatsen we de sporen weer terug. Het is een flinke uitdaging om dit allemaal in 1 lang weekend voor elkaar te krijgen, daarom is onze aannemer al maanden bezig met de voorbereidingen. Alle werkzaamheden zijn tot op het kwartier nauwkeurig gepland en hier wordt strak op gestuurd.

Om het leesbaar te houden, hebben we voor u de planning wat grover gemaakt. Hier ziet u welke werkzaamheden er wanneer worden uitgevoerd. Natuurlijk kan het zijn dat hier nog wat in veranderd.

 

Planning

Wanneer Wat?
Vrijdag 1.00 – 7.00 uur Verwijderen sporen, ontgraven van ballast (stenen bij de rails). We starten aan de noordzijde van het spoor en werken richting de zuidzijde
Vrijdag 7.00 – 19.00 uur Aanbrengen damwanden met grote kranen en boren van funderingspalen
Vrijdag 19.00 – zaterdag 7.00 uur Aanbrengen damwanden, ankers en funderingspalen. Tijdens deze nacht verwachten we de meeste

geluidsoverlast.

Zaterdag 7.00 – zaterdag 19.00 uur Aanbrengen damwanden en funderingspalen wordt in deze periode afgerond. Verder brengen we ankers

aan

Zaterdag 19.00 – zondag 7.00 uur Aanbrengen ankers en grondwerkzaamheden
Zondag 7.00 – zondag 23.00 uur Sporen terugbouwen: de ballast wordt weer gestort, de dwarsliggers en spoorstaven worden in de spoorbaan teruggeplaatst en het spoor wordt weer in de juiste positie geplaatst.
Zondag 23.00 – maandag 5.00 uur Afrondende werkzaamheden (weinig overlast, mits de werkzaamheden volgens planning verlopen).

 

Waarom werken we ook ’s nachts?

Om deze werkzaamheden uit te voeren, is het nodig om het spoor tijdelijk buiten bedrijf te nemen. ProRail doet dit ’s nachts of in het weekend, omdat er dan minder last ontstaat voor reizigers en goederenvervoer. Om te zorgen dat zo’n buitendienststelling optimaal wordt gebruikt, wordt er ook ’s nachts doorgewerkt. We begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met omwonenden. Zo zetten we machines niet langer in dan strikt noodzakelijk en zorgen we dat de bouwlampen goed afgesteld staan.

Krijg ik er last van?
We kunnen helaas niet voorkomen dat de werkzaamheden overlast veroorzaken. Er wordt in korte tijd heel veel werk verzet met zwaar materieel. Tijdens de werkzaamheden kunt u met name hinder ervaren van geluid en trillingen en van de bouwverlichting. Natuurlijk doen we er alles aan om deze hinder te beperken en daarom monitoren we doorlopend de omvang van het geluid en trillingen.

Blijf op de hoogte!
Uiteraard bent u welkom om met ons mee te kijken! Het belooft een spectaculair zicht te worden, zóveel machines tegelijkertijd op ons bouwterrein. Zulke bijzondere werkzaamheden zie je niet iedere dag. Aan de zuidkant van het spoor staat daarom vanaf vrijdag 8 maart een uitkijkpunt waar u goed overzicht heeft op het werkterrein. U kunt natuurlijk ook vanuit huis meekijken via de webcams.

Gevolgen voor het treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).

Heeft u vooraf vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.
Vragen aan de gemeente kunt u stellen aan projectmanager Victor de Vries: v.de.vries@goes.nl of 0113-249698 of projectleider John Dorreman: j.dorreman@goes.nl of 0113-249760.

Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden?
U kunt ProRail bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden. Gemeente Goes is tijdens het weekend van 9 en 10 maart indien noodzakelijk bereikbaar via 06 – 121 905 38.

In het weekend van 12 tot 15 april werken we weer een lang weekend aan de onderdoorgang, we informeren u dan natuurlijk weer over de werkzaamheden en planning.