We zijn alweer zeven weken bezig met de aanleg van de onderdoorgang en wat is er al veel gebeurd door onze aannemer Gebr. De Koning! Het indrukwekkende kranenpark op het bouwterrein is al van ver te zien.

Werkzaamheden zuidkant

Inmiddels zijn er al 380 benodigde heipalen aan de zuidzijde van het spoor aangebracht, de laatste 12 palen gaan in het weekend van 26 oktober de grond in. We brachten meer dan 200 meter damwandplank aan, dit werk is over twee weken helemaal klaar.

Leuk om te zien zijn de honderden slangetjes die in de grond worden aangebracht. De eerste 1700 bodeminjectieslangen zitten al in de grond. Door deze slangen wordt over een aantal weken een gel op waterbasis in de bodem geïnjecteerd on een waterafsluitende laag te maken onder de bouwkuip.

Werkzaamheden Lijnbaan

Ook aan de noordzijde van ’t spoor zijn we nu echt begonnen. De damwandplanken liggen klaar en bij het busstation zitten de eerste meters al in de grond. Niet alleen buiten wordt er hard gewerkt. Ook het projectteam op kantoor is druk bezig met de voorbereiding. Zo worden er flink wat tekeningen en berekeningen gemaakt, materialen besteld en werknemers ingeroosterd.

Wat staat er nog op stapel?

Over drie weken, van 27-29 oktober, is het eerste treinvrije weekend. Een belangrijke mijlpaal. In dit weekend verplaatsen we de portalen van het spoor ter plaatse van de onderdoorgang. Gelijktijdig worden nog een aantal heipalen en damwanden aangebracht die kort op het spoor komen te staan.

In dit zelfde weekend ronden we ook de werkzaamheden aan de overweg Buys Ballotstraat af. De overweg wordt verbreed en het kruispunt krijgt zijn definitieve inrichting.

Nadat we klaar zijn met de damwanden, heipalen en bodeminjectie, starten we met het ontgraven van de bouwkuip en wordt het eerste beton gestort.

In gesprek

Superleuk ook om te ervaren dat er veel belangstelling voor deze mooie klus is. Veel mensen staan regelmatig even stil voor de bouwhekken of brengen een bezoekje aan ons infocentrum. De opening was drukbezocht en wat hadden we een gezellige barbecue met de omwonenden vanwege de nationale burendag. Ook de eerste schoolklassen zijn al langs geweest.

Benieuwd naar de voortgang? Kom dan naar het wekelijkse inloopspreekuur op woensdag van 16.00-17.00 uur in ons informatiecentrum aan Lijnbaan 14 en kijk ook eens op onze instagram en facebook.