Voordat ook wij gaan genieten van de feestdagen, praten we je graag nog even bij over de werkzaamheden. Want wat is er weer veel veranderd in de omgeving van de spooronderdoorgang! We zijn blij dat alles voorspoedig verloopt en we goed op schema liggen. Iedere week ligt het terrein er weer anders bij, een feestje om te zien. Veel is goed te zien vanaf de weg, maar ook de bouwput heeft een metamorfose ondergaan.

Werkzaamheden zuidkant

In de vorige update schreven we dat alle heipalen waren aangebracht en we druk bezig waren met de slangetjes voor de bodeminjectie. Inmiddels is de gel in de bodem geïnjecteerd voor de waterremmende laag in de bouwkuip én zitten alle damwanden in de grond.

Bovendien is er een indrukwekkende hoeveelheid van 12.000 m3 grond ontgraven en afgevoerd en zijn de eerste twee vloeren en wanden van de toerit aan de kant van Goes Zuid inmiddels gestort. Aan deze kant van ’t spoor zijn we ook bezig met de voorbereidingen om de spoordekken op locatie te kunnen bouwen. Dicht tegen het spoor is op een diepte van 4 meter een voorbouwlocatie gemaakt waar we de stalen hulpstellages plaatsten. In het nieuwe jaar worden op deze stellages de spoordekken voorgebouwd.

Werkzaamheden Lijnbaan

Aan de noordzijde van ’t spoor, nabij de Lijnbaan, zijn alle damwanden en heipalen aangebracht. Ook hier zijn we inmiddels klaar met de bodeminjectie. We snappen dat het voor de direct omwonenden af en toe behoorlijk vervelend was, gelukkig is de grootste overlast nu voorbij. Tijdens de werkzaamheden hebben we continue metingen verricht om schade en zware overlast te voorkomen.

Deze week zijn we ook aan deze kant van het spoor begonnen met het ontgraven van de eerste delen van de toerit.

Wat staat er nog op stapel?

Er moet nog een heleboel werk verricht worden in 2019om ervoor te zorgen dat we half 2020 gebruik kunnen maken van de Terwellegang. De uitgebreide planning bekijk je hier.

We gaan in januari natuurlijk verder met de vloeren en wanden van de toeritten. Daarnaast starten we met het bouwen van de spoordekken, deze worden in het weekend van 13 april geplaatst. Ook in het weekend van 9 maart zijn we met man en macht aan ’t werk. Dan worden de damwanden, funderingspalen en trekankers onder het spoor aangebracht. Binnenkort leest u hier meer over.

In gesprek

Benieuwd naar de voortgang? Je kunt de werkzaamheden aan de noordkant al een tijdje volgen via de livestream. Ook aan de zuidkant is een webcam geplaatst, deze beelden zijn ook binnen enkele dagen live te bekijken.

Je blijft natuurlijk van harte welkom tijdens het wekelijkse inloopspreekuur op woensdag van 16.00-17.00 uur in ons informatiecentrum aan Lijnbaan 14. hier laten we je graag de meest actuele stand van zaken zien. Of neem een kijkje op onze instagram en facebook.

Namens de projectteams van ProRail, Gebr. De Koning en gemeente Goes wensen we iedereen fijne feestdagen en natuurlijk een gelukkig nieuwjaar!