In het weekend van 27 oktober tot en met maandag 29 oktober zijn we druk bezig met werkzaamheden aan de spooronderdoorgang en aan de kruising Patijnweg – Buys Ballotstraat. Dit weekend rijden er geen treinen.

Er wordt dag en nacht gewerkt aan de aanleg van de spooronderdoorgang ‘Terwellegang’ en het kruispunt Patijnweg – Buys Ballotstraat wordt definitief gemaakt. Er rijden geen treinen van zaterdag (0.40 uur) tot en met maandag 29 oktober (4.40 uur), er worden stopbussen ingezet. U kunt de reisplanner van de NS gebruiken om te kijken wat dit voor uw reis betekent.

Werkzaamheden spooronderdoorgang

In dit weekend verplaatsen we de portalen van het spoor ter plaatse van de onderdoorgang. Gelijktijdig worden nog een aantal heipalen en damwanden aangebracht die kort op het spoor komen te staan.

Werken zonder overlast is helaas onmogelijk, natuurlijk doen we ons best dit te beperken. Mocht u tijdens dit weekend toch onoverkomelijke hinder ervaren, belt u dan voor calamiteiten tijdens het gehele weekend naar ProRail publiekscontacten via 0800-7767245.

Spoorwegovergang Buys Ballotstraat 26 t/m 28 oktober afgesloten

In het weekend van 26 tot en met 28 oktober wordt het kruispunt Patijnweg – Buys Ballotstraat definitief gemaakt.

De spoorwegovergang wordt aangepast door ProRail, tegelijkertijd maken we vrijliggende fiets- en voetpaden ter hoogte van de overweg en we sluiten het kruispunt aan op de vernieuwde spoorwegovergang. De spoorwegovergang wordt afgesloten vanaf vrijdag 26 oktober 17.00 uur en gaat naar verwachting weer open op maandag 29 oktober om 13.00 uur. Voor al het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld, u kunt onder dit bericht de omleidingstekeningen downloaden.

Omdat het voor de vervoerders noodzakelijk is om de periode dat treinen niet kunnen rijden zo kort mogelijk te houden, is het landelijk beleid om dit soort werkzaamheden in een weekend uit te voeren. Het is daarom noodzakelijk om zowel overdag als ’s nachts te werken. Het zou kunnen dat in de daaropvolgende week nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden aan het kruispunt, hier wordt de spoorwegovergang niet voor afgesloten.

We begrijpen dat inwoners overlast kunnen ervaren van de trillingen en het geluid. In het geval van ernstige overlast is de gemeente gedurende het hele weekend bereikbaar op 0612190538.

Omleidingstekeningen

Omleiding Oostmolenweg Omleiding Patijnweg