Reizen door Zeeland

Reizen door Zeeland verbetert. Als aanvulling op de bus, trein en ferry introduceert de Provincie Zeeland flexibel vervoer. De Zeeuwse dorpen en steden worden zo beter bereikbaar. Ook voor Goes betekent dit iets.

In het nieuwe publiek vervoersysteem kies je straks jouw ideale reis. Je maakt een keuze uit een slimme mix van vervoersmiddelen om op jouw bestemming te komen. Dit kan een combinatie zijn van de bus, trein of ferry, en flexibel vervoer, zoals deelvervoer, buurtbussen en flextaxi’s. Er is altijd een hub in de buurt, waar je één van de vaste of flexibele vervoersmiddelen kan nemen. Je plant, boekt en betaalt jouw hele reis via een mobiliteitsapp. Of je belt hiervoor met de mobiliteitscentrale.

In onderstaande video leggen we het aan je uit:

Reizen door Zeeland - het nieuwe vervoerssysteem (animatie) - YouTube

Veelgestelde vragen:

Het huidige openbaar vervoer is onvoldoende. Vanuit kleine dorpen is het nu vaak niet mogelijk om met het ov te reizen en in de avonduren en in het weekend zijn er weinig reismogelijkheden. De grote bus rijdt vaak bijna leeg rond. De Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten hebben daarom besloten dat het vervoer sneller, makkelijker en beter moet. Daarom komt er een publiek vervoerssysteem.

Straks heb je als reiziger veel meer keuze en ben je flexibeler. Je kiest zelf je ideale reis. Dit kan een combinatie zijn van vast vervoer van bus, trein en ferry en flexibel vervoer zoals deelvervoer, buurtbussen en flextaxi’s. Ook kan je gebruik maken van een van de vrijwilligersinitiatieven of een meerijdafspraak maken. Er is straks altijd een hub of halte in de buurt, waar je een van de vaste of flexibele vervoersmiddelen kan nemen. Je plant, boekt en betaalt je hele reis via een mobiliteitsapp of belt met de Mobiliteitscentrale.

De komende tijd testen we het nieuwe publiek vervoerssysteem. In 2024 zijn er bijvoorbeeld startprojecten in Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Zo doen we alvast ervaring op met onderdelen van het systeem en lossen we dat eventuele problemen op. Tegelijkertijd blijven de bestaande buslijnen tot 2026 rijden. Zo blijft de bereikbaarheid, ook tijdens de overgangsperiode, gegarandeerd. 

Kijk voor meer informatie op: Reizen door Zeeland | Reizen door Zeeland

Heb je een vraag? Stuur dan een mail naar: reizendoor@zeeland.nl. Je kunt ook bellen naar 0118 631 011.