De aanleiding
De huidige rotonde moet worden aangepast om de toenemende verkeersstromen goed te kunnen verwerken. We vinden het heel belangrijk dat de rotonde veilig blijft voor alle verkeersdeelnemers. We verwachten namelijk dat het in de toekomst drukker wordt, doordat er meer automobilisten via de onderdoorgang gaan rijden. 

Het plan
Het Poelplein blijft voor autoverkeer grotendeels hetzelfde. Er liggen behoorlijk wat kabels en leidingen in de grond, daarom is het vergroten van het Poelplein erg duur. De gemeenteraad heeft daarom gekozen voor een betaalbare oplossing waarbij we, binnen de bestaande infrastructuur, het huidige Poelplein verbeteren. De bochten worden wat ruimer gemaakt, waardoor met name grote voertuigen deze gemakkelijker kunnen nemen.

Fietsers kunnen straks nog op twee plekken oversteken, waardoor de veiligheid voor fietsers en de doorstroming verbetert. De oversteken voor fietsers op de A. Fokkerstraat en de Van Hertumweg halen we weg. Deze zijn niet meer nodig, omdat er een dubbelzijdig fietspad aan de oostkant van de nieuwe weg vanaf de spooronderdoorgang komt. De oversteken komen verder van de rotonde te liggen en de fietsoversteken worden verhoogd. Hierdoor ontstaat er meer wachtruimte voor voertuigen, waardoor de veiligheid verbeterd.

Planning

Najaar 2019 // Werkzaamheden / Poelplein

Heeft u vragen?

Wie zijn er betrokken bij dit project?
Victor de Vries
ONZE PARTNERS
Heeft u vragen? Kilk dan hier, we helpen u graag