Misschien fiets of loop jij ook weleens langs de bouwlocatie aan de Van Hertumweg. Dan is het je vast wel opgevallen dat wij werken met grote machines en dat er veel bouwmateriaal wordt gebruikt. Regelmatig rijden er vrachtwagens naar de bouwlocatie om ervoor te zorgen dat de mensen aan het werk kunnen blijven.

De komende periode staat er weer veel te gebeuren. In het weekend van 8 tot en met 11 maart wordt er zelfs 24/7 gewerkt aan de nieuwe spooronderdoorgang. Om goed voorbereid aan de slag te gaan is het belangrijk dat alle benodigde machines en het materiaal op tijd aanwezig zijn op de bouw. Dit betekent dat er in week 9 en 10 meer vrachtverkeer van en naar de bouwplaats rijdt dan je normaal gesproken gewend bent. Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij hier zo min mogelijk last van hebt en de verkeersregelaars zijn aanwezig om het overige verkeer in goede banen te leiden.

Omdat veiligheid voorop staat willen wij jou wat tips meegeven over hoe je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Bij vrachtwagens is er sprake van een zogeheten ‘dode hoek’. Met een dode hoek bedoelen we de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Wanneer jij je als fietser of voetganger in de dode hoek van de vrachtwagen bevindt, is de kans op een ongeluk veel groter.

Denk daarom altijd aan de volgende tips:

Tip 1 Zorg dat je de chauffeur altijd kunt zien, want als jij hem ziet dan ziet hij jou ook.
Tip 2 Loop of fiets nooit vlak voor of vlak achter een vrachtauto langs.
Tip 3 Ga met je fiets nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er ruim achter.

Iedereen veilig over straat, dat is waar wij het voor doen!