Om veilig langs en aan het spoor te werken aan de nieuwe spooronderdoorgang bij de Van Hertumweg én het kruispunt Buys Ballotstraat reden er dit weekend geen treinen. Hierdoor konden we het hele weekend met heel veel mensen tegelijkertijd flink aan de slag voor een veiliger en beter bereikbaar Goes. We zijn blij met de inzet van onze aannemers Van Gelder, Bam Infra, Gebr. De Koning, alle verkeersregelaars en andere partners die dit weekend flink door hebben gebikkeld.

Bedankt!
Goesenaren die in de buurt van het spoor wonen willen we bedanken voor hun begrip. We begrijpen goed dat inwoners overlast kunnen ervaren van de werkzaamheden. Gelukkig hebben we dit weekend geen klachten ontvangen van inwoners. Omdat het voor de vervoerders noodzakelijk is om de periode dat treinen niet kunnen rijden zo kort mogelijk te houden, moeten dit soort werkzaamheden in een weekend uit worden gevoerd. Het is daarom noodzakelijk om zowel overdag als ’s nachts te werken.

Spooronderdoorgang Van Hertumweg
In de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur begon het weekendwerk ten behoeve van de spooronderdoorgang. Nabij de Van Hertumweg zijn aan de zuidkant van het spoor de laatste twaalf funderingspalen geheid en de damwanden ingetrild. Bovendien zijn een aantal bovenleidingsportalen van het spoor verplaatst om ruimte te maken voor de onderdoorgang en is de bovenleiding aangepast. Dit werk ging sneller dan verwacht: zondagavond om 22.00 uur was onze aannemer Gebr. De Koning helemaal klaar met de werkzaamheden. Superfijn! Aan de zuidkant van het spoor zijn we inmiddels begonnen met de bodeminjectie. Hiervoor wordt er een speciale gel door honderden kleine slangetjes in de grond gespoten die een waterremmende laag gaan vormen in de ondergrond. Zo blijven de toeritten van de onderdoorgang straks droog tijdens de bouwwerkzaamheden. Aan de centrumzijde ter hoogte van de Lijnbaan zijn we deze week gestart met  het heien van de funderingspalen. Een groot deel van de damwanden is al aangebracht. We zijn nog ongeveer 4 weken bezig met het funderingspalen en damwanden. In totaal staan er nog drie treinvrije weekenden gepland voor de aanleg van de spooronderdoorgang en het verwijderen van de spoorwegovergang.

Kruispunt Buys Ballotstraat/Patijnweg

Ook bij de Buys Ballotstraat is ontzettend veel werk verricht. Hier zijn we vrijdagavond 17.00 uur gestart met de werkzaamheden. Aannemer Van Gelder paste de spoorwegovergang aan en BAM Infra zorgde ervoor dat de omliggende infrastructuur hierop werd aangepast. Daarnaast werden er vrijliggende fiets- en voetpaden aangelegd ter hoogte van de overweg. Het werk duurde iets langer dan gepland. Omdat we het heel belangrijk vonden dat de weg schoon was en de situatie veilig, bleef de weg 1,5 uur langer dicht. Toen we zeker wisten dat alles goed functioneerde, kon de weg op maandagmiddag rond 15.30 uur weer open. De komende periode monitoren we de situatie zorgvuldig en waar nodig passen we de situatie aan. Zo kijken we bijvoorbeeld nog naar de oversteekplaats voor fietsers en naar de inrichting van de Parallelweg.

Meer weten? Neem een kijkje op www.goesbeterbereikbaar.nl, onze facebook, instagram of kom langs op ons wekelijkse inloopspreekuur op woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur in Lijnbaan 14!