PERSLEIDING

De afgelopen periode heeft Waterschap Scheldestromen hard gewerkt om de persleiding, die vanaf de Nansenbaan onder de snelweg door loopt, te verleggen. Dit is een leiding waarin het rioolwater van Goes onder druk wordt getransporteerd naar de rioolwaterzuivering van het waterschap.

Het verleggen van de persleiding onder het viaduct van de stoomtrein is noodzakelijk om ruimte te maken voor de toe- en afritten. Woensdag 18 januari was de belangrijkste dag in het werk aan de persleiding: de oude persleiding werd ontkoppelt en de nieuwe aangesloten. Dit was een flinke uitdaging! Het werk is heel nauwkeurig per half uur gepland en werd aan de hand van een vastgesteld tijdschema uitgevoerd. Van heel vroeg in de morgen tot ’s avonds laat is er hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen, met succes! Voor het werk was het noodzakelijk om de leiding een periode buiten werking te stellen, doordat het werk volgens schema is verlopen heeft niemand er last van gehad.

De nieuwe persleiding is inmiddels in gebruik, de komende weken wordt de oude persleiding die ter hoogte van de afrit vanuit Vlissingen ligt opgeruimd. Als het werk aan de persleiding helemaal gereed is, wordt de voorbelasting voor de toerit naar Bergen op Zoom aangebracht.

Inmiddels rijdt het reguliere verkeer op de Nansenbaan via een tijdelijke asfaltweg, zodat er veilig gewerkt kan worden aan de turbokluifrotonde. Hierdoor hoeft het verkeer niet omgeleid te worden en blijft het veilig op de weg.

Meer weten? Hier lees je alles over het project aansluiting A58: http://www.goesbeterbereikbaar.nl/project-a58/